INSTALACIJE

petek, 27. november 2009

Hramba utekočinjenega naftnega plina

Hramba utekočinjenega naftnega plina





Utekočinjeni naftni plin (UNP) je fosilno gorivo z najnižjo stopnjo emisij SO2 in emisij CO2.







Plinasta goriva so zelo kvalitetna goriva, saj z njimi dosegamo zelo visoke temperature. Pri zgorevanju so zelo čista in ne puščajo nobenih škodljivih oksidov. Delimo jih na naravna in umetna. Plinasta goriva zelo pogosto uporabljamo v gospodinjstvu in za ogrevanje.







Za gospodinjske namene in ogrevanje najpogosteje uporabljamo zemeljski in utekočinjeni naftni plin. Ker velja UNP za učinkovitejši vir energije od kurilnega olja, premoga ali lesa, to pomeni, da lahko z vgradnjo ali obnovitvijo ogrevalnega sistema prihranimo precej stroškov. Uporaba plina je še toliko bolj ugodna, ker prehod na ta vir energije, z ugodnimi posojili, finančno vzpodbuja tudi država.



Utekočinjeni naftni plin (UNP) je fosilno gorivo z najnižjo stopnjo emisij SO2 in emisij CO2. Pri popolnem zgorevanju nastajata, poleg toplote, le še ogljikov dioksid in vodna para, medtem, ko je emisija ostalih škodljivih snovi z okolje-varstvenega vidika zanemarljiva. Utekočinjeni naftni plin pridobivamo kot stranski produkt pri rafiniranju nafte in naftnih derivatov. Pridobivamo pa ga tudi kot stranski produkt pri ločevanju zemeljskega plina.     Beri Dalje

Ni komentarjev:

Objavite komentar